نقش نمایشگاه‌های تجاری در توسعه مضاعف بازار

بازدید از نمایشگاه‌های تجاری، فعالیتی استراتژیک برای شرکت‌هایی به شمار می‌رود که به دنبال گسترش بازارهای صادراتی خود هستند. نمایشگاه‌های تجاری بستری منحصربه‌فرد برای کسب‌وکارها فراهم می‌کند تا محصولات خود را به نمایش بگذارند، با متخصصان صنعت ارتباط برقرار کنند و دانش‌ و بینش مطلوبی درباره بازارهای بین‌المللی به دست آورند. حضور در نمایشگاه‌های تجاری، چه در قالب بازدیدکننده و چه در قالب غرفه‌گذار، رویکردهای ویژه‌ای نیاز دارد تا به افزایش صادرات و توسعه بازارهای بین‌المللی منتهی شود. برنامه‌ریزی پیش از حضور در نمایشگاه و یا بازدید از آن، استقرار و معرفی جذاب نشان تجاری در نمایشگاه و پیگیری‌های پس از نمایشگاه از جمله مواردی به شمار می‌روند که در نهایت به توسعه بازارهای بین‌المللی شرکت‌ها کمک خواهند کرد.

گام نخست؛ برنامه‌ریزی پیش از نمایشگاه

هر زمانی که از رویداد صحبت به میان می‌آید، هدفگذاری و برنامه‌ریزی، اصلی‌ترین واژگانی هستند که باید درباره آنها به صورت کامل صحبت شود. پیش از شرکت در یک نمایشگاه تجاری، تعیین اهداف روشن، شفاف و صریح بسیار مهم است. این اهداف می‌تواند شامل شناسایی بازارهای صادراتی جدید، یافتن توزیع‌کنندگان بین‌المللی، ایجاد آگاهی از برند و یا درک روندهای بازار باشد. داشتن اهداف مشخص، استراتژی شرکت‌ها، سازمان‌ها و حتی افراد برای نمایشگاه‌ها را تدوین می‌کند و به تضمین رویکرد آنها می‌پردازد. تحقیق درباره نمایشگاه‌های تجاری هم از جمله اقداماتی است که باید در گام نخست صورت پذیرد. با تحقیق در مورد اینکه کدام یک از نمایشگاه‌ها به صنعت و بازارهای هدف شما مرتبط هستند، نمایشگاه تجاری مناسب را انتخاب کنید. به دنبال نمایشگاه‌هایی باشید که تعداد زیادی از بازدیدکنندگان و غرفه‌داران بین‌المللی را جذب می‌کنند. پروفایل‌های شرکت کنندگان قبلی را مطالعه کنید تا پتانسیل شبکه‌سازی و فرصت‌های تجاری را بسنجید. همچنین لازم است موارد مورد نیاز برای بازاریابی به صورت کامل آماده باشند. در این مرحله لازم است محتوای بازاریابی قانع‌کننده‌ای را متناسب با مخاطبان بین‌المللی ایجاد کنید. این محتوا شامل بروشورها، کاتالوگ‌های محصولات، کارت ویزیت و اقلام تبلیغاتی است. اطمینان حاصل کنید که همه مواد، نقاط قوت منحصر به فرد محصول شما را برجسته می‌کنند و در صورت لزوم به چندین زبان در دسترس هستند. همچنین لازم است که تیمی از نمایندگان آگاه و با تجربه را برای حضور در نمایشگاه انتخاب کنید. آنها را در مورد اهداف بازدید، جزئیات محصول، حساسیت فرهنگی و مهارت‌های مذاکره آموزش دهید. سناریوهای ایفای نقش در نمایشگاه می‌تواند به آنها کمک کند تا انواع مختلف تعاملات را با اطمینان انجام دهند.

گام دوم؛ حضور در نمایشگاه

حضور جذاب در نمایشگاه، کلیدی‌ترین اتفاقی است که باید برای آن اقدامات بیشماری انجام دهید. غرفه شما، ویترین فروشگاه شما در نمایشگاه تجاری است. این غرفه را طوری طراحی کنید که دعوت کننده و حرفه‌ای باشد. از گرافیک‌های چشم‌نواز، علائم واضح و نمایشگرهای تعاملی برای جلب بازدیدکنندگان استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که کارکنان غرفه شما قابل دسترس و آماده برای تعامل با شرکت‌کنندگان هستند. توسعه ارتباطات نیز اقدام مهمی است که در هنگام نمایشگاه باید صورت پذیرد. به طور فعال با سایر غرفه‌داران و بازدیدکنندگان ارتباط برقرار کنید. در سمینارها، کارگاه‌ها و رویدادهایی که توسط نمایشگاه برگزار می‌شود، شرکت کنید. از این فرصت‌ها برای معرفی خود، تبادل کارت ویزیت و بحث در مورد همکاری‌های احتمالی استفاده کنید. نمایش محصولات را نیز در دستور کار خود قرار دهید. لازم است فرصتی برای بازدیدکنندگان فراهم آورید تا ویژگی‌های محصولات شما را از نزدیک ببینند. برای پاسخ به سوالات فنی و ارائه اطلاعات دقیق نیز به صورت کامل آماده باشید. همچنین اطلاعات تماس را از همه افرادی که از غرفه شما بازدید می‌کنند جمع‌آوری کنید. برای ثبت جزئیات از فرم‌های جذب سرنخ، مجموعه‌های کارت ویزیت یا برنامه‌های دیجیتال استفاده کنید. در مورد هر تعامل یادداشت‌برداری کنید تا پس از نمایشگاه بتوانید پیگیری‌ها را انجام دهید. همچنین اگر نمایشگاه توانست توجه رسانه‌ها را به خود جلب کند، سعی کنید با روزنامه‌نگاران و وبلاگ‌نویسان تعامل داشته باشید. یک حضور هر چند کوتاه و مختصر در نشریات تجاری یا رسانه‌های آنلاین می‌تواند اعتبار شما را در بازارهای بین‌المللی افزایش دهد.

گام سوم؛ پیگیری‌های پس از نمایشگاه

اقدامات لازم برای توسعه بازارهای بین‌المللی در بستر نمایشگاه، از نخستین دقایق پس از به پایان رسیدن نمایشگاه آغاز می‌شود. پس از نمایشگاه، تمام اطلاعات تماس و یادداشت‌های جمع‌آوری شده را سازماندهی کنید. داده‌ها را در یک سیستم CRM وارد کنید تا بتوانید پیگیری‌ها را به طور موثر انجام دهید. سرنخ ها را بر اساس میزان علاقه و پتانسیل آنها دسته‌بندی کنید. برای هر فردی که در نمایشگاه ملاقات کردید ایمیل‌های شخصی‌سازی شده ارسال کنید. برای نشان دادن علاقه واقعی به توسعه ارتباطات، نکات خاص مکالمات خود را ذکر کنید. همچنین اطلاعات بیشتری ارائه دهید، به هر سؤالی که داشتند پاسخ دهید و گام بعدی توسعه ارتباط، مانند جلسه یا نمایش محصول را پیشنهاد دهید. پس از نمایشگاه همچنین باید اثربخشی حضور در نمایشگاه را ارزیابی کنید. سرنخ‌های تولید شده، کیفیت تعاملات و دستیابی کلی به اهداف خود را تجزیه و تحلیل کنید. این ارزیابی را برای اصلاح استراتژی خود برای نمایشگاه‌های تجاری آینده مورد استفاده قرار دهید. همچنین، ایجاد روابط قوی با مخاطبین ایجاد شده در نمایشگاه تجاری، کلید تبدیل سرنخ ها به مشتریان است. به طور مرتب آنها را با اطلاعات مرتبط در مورد محصولات، اخبار شرکت و روندهای صنعت خود به روز کنید. برای حفظ ارتباط با آنها در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی درگیر شوید.

مهمترین گام؛ توسعه فعالیت‌های صادراتی

از اطلاعات جمع‌آوری شده در نمایشگاه برای انجام تحقیقات دقیق بازار استفاده کنید. امیدوارکننده‌ترین بازارها را برای محصولات خود شناسایی کنید و قوانین محلی، ترجیحات مصرف کننده و چشم‌انداز رقابتی را به خوبی در نظر بگیرید. بر اساس تحقیقات خود، استراتژی‌های صادراتی هدفمند را برای هر بازار توسعه دهید. این رویکرد به توسعه استراتژی‌ها می‌تواند شامل راه‌اندازی شبکه‌های توزیع، ایجاد مشارکت با شرکت‌های محلی و یا ایجاد دفاتر محلی باشد. پیام‌های بازاریابی خود را طوری تنظیم کنید که با مخاطبان محلی طنین‌انداز شود. در کنار این اقدامات، از رعایت مقررات صادرات کشورهای هدف اطمینان حاصل کنید. این رویکرد نیز شامل اخذ گواهینامه‌های لازم، رعایت استانداردهای کیفیت و تهیه کلیه اسناد مورد نیاز بوده است. کار با یک کارگزار گمرکی می‌تواند این روند را ساده کند. همچنین، بسیاری از دولت‌ها برنامه‌های حمایتی مانند کمک‌های مالی، ماموریت‌های تجاری و تامین مالی صادرات را برای صادرکنندگان ارائه می‌کنند. این فرصت‌ها را برای کاهش هزینه‌ها و کاهش خطرات مرتبط با ورود به بازارهای جدید بررسی کنید. و در نهایت اینکه، به طور منظم بر فعالیت‌های صادراتی و عملکرد بازار خود نظارت کنید. انعطاف‌پذیر و آماده باشید تا استراتژی‌های خود را بر اساس بازخورد و تغییرات بازار تطبیق دهید. بهبود مستمر برای موفقیت بلندمدت در بازارهای بین‌المللی بسیار مهم است.

 برای مشاوره درخصوص چگونگی حضور و اجرای فعالیت‌های مرتبط در نمایشگاه‌های تجاری داخلی و خارجی، می‌توانید با تیم توسعه رویداد و ارتباطات تجاری شرکت ایوان طلایی بازار در ارتباط باشید.